Aston Martin huren

De geschiedenis van Aston Martin

Een Aston Martin huren? Op deze pagina kunt u meer te weten komen over het merk Aston Martin en de geschiedenis er van!
Rond 1914 ontstond de basis voor het merk Aston Martin, het merk werd opgericht door Robert Bamford en Lionel Martin. Zij besloten om gezamenlijk auto’s te gaan bouwen. De eerste door de het duo gebouwde auto was een 1400 cc-racer. In 1915 werd de eerste echt geregistreerd auto gebouwd. Gedurende de Eerst Wereldoorlog lag de productie van Aston Martin’s volledig stil. Na een aantal jaren met verschillende eigenaren en financiële problemen werd er in 1936 besloten om de productie van auto’s te richten op auto’s die geschikt zijn voor de openbare weg. Ook gedurende de Tweede Wereldoorlog werden er geen tot nauwelijks auto’s geproduceerd, alleen de Aston Martin Atom werd ontwikkeld gedurende de Tweede Wereldoorlog. Deze auto had een buizenframe en een 2 liter grote motor.

Aston Martin huren

Aston Martin Atom

Ook gedurende de Tweede Wereldoorlog en enkele jaren erna had het merk Aston Martin een sluimerend bestaan, er werden geen tot nauwelijks nieuwe auto’s ontwikkeld. In 1947 werd het merk overgenomen door Sir David Brown. Slechts één jaar na het overnemen van Aston Martin nam Sir David Brown ook het merk Lagonda over. In 1954 introduceerde Aston Martin de DB1, deels gebaseerd op de Aston Martin Atom. De DB1 had ook de beschikking over een 2 liter grote motor met ongeveer 90 pk, de auto had hiermee een topsnelheid van 150 km/u. In totaal werden er 15 stuks geproduceerd. Gedurende de jaren erna werden ook de Aston Martin DB2 en de raceauto DB3 geïntroduceerd.

Aston Martin huren

Aston Martin DB1

Rond 1958 introduceerde Aston Martin de DB4 en zorgde hiermee voor een grote verandering bij het merk. Met de DB4 richtte Aston Martin zich verder op auto’s die echt voor de openbare weg bedoelt waren. Na de Aston Martin DB4 werd de DB5 geintroduceerd en deze Aston Martin zou wereldberoemd worden door zijn voorkomen in verschillende James Bond films zoals Goldfinger, Thunderball bijvoorbeeld Skyfall. Ondanks het grote succes van de DB5 ging het de jaren erna slechter met Aston Martin en wisselde het bedrijf wederom enkele keren van eigenaar.

Aston Martin huren

Aston Martin DBS

In 1967 introduceerde Aston Martin de DBS met vier volwaardige zitplaatsen en een 4 liter grote 6-in-lijnmotor met standaard 282 pk. Door middel van het gratis optionele Vantage-pakket werd dit vermogen opgeschroeft naar 325 pk. Ook de Aston Martin DBS werd gebruikt in een James Bond film. De auto was te zien in de de film ‘On Her Majesty’s Secret Service’ uit 1969.

Aston Martin huren

Aston Martin Vantage

De Aston Martin V8 Vantage werd in1977 geïntroduceerd als de  “Britain’s First Supercar”, de reden hiervoor is de topsnelheid van 275 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 5.3 seconden. Dit is 0,1 seconden sneller dan de Ferrari Daytona van destijds. Deze prestaties werden geleverd door een 5,3 liter grote V8. De Aston Martin V8 Vantage werd geproduceerd als twee deurs coupé en twee deurs cabrio. In 1978 werd er een Aston Martin V8 Vantage geïntroduceerd met een kleine verhoging van het vermogen naar 390 pk en enkele uiterlijke wijzigingen. De Aston Martin V8 Vantage werd uiteindelijk geproduceerd tot en met 1989, dit is maarliefst 12 jaar. Ook deze Aston Martin kwam ik een film van James Bond voor, namelijk in 1987 in de film “The Living Daylights

Aston Martin huren

Aston Martin V12 Vanquish

In 2001 introduceerde Aston Martin op de autosalon van New York de Aston Martin V12 Vanquish. Onder het grote publiek werd dit model bekend als Bonds bedrijfswagen in de film “Die Another Day”. Het design van de Vanquish leidde een nieuw tijdperk in voor Aston Martin. De opvallende grille met luchthappers en de bolle koplampen werden typische kenmerken voor de moderne wagens van Aston Martin. De 6 liter grote V12 met 466 pk zorgde voor een topsnelheid van 306 km/u en 0 tot 100 km/u werd in slechts 5 seconden gehaald. In 2004 werd de Aston Martin V12 Vanquish S geïntroduceerd op de autosalon van Parijs.  De V12 Vanquish S heeft 528 pk en had daardoor een topsnelheid van 322 km/u en bereikte de 100 km/u in slechts 4,8 seconden.

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

In 2005 introduceerde Aston Martin de V8 Vantage, dit is een compacte sportwagen met een 4,3 liter grote V8. De Aston Martin werd in 2003 voor het eerst geïntroduceerd aan het grote publiek. Hiermee betrad Aston Martin een markt waarin Aston Martin nog niet eerder actief was. Soortgelijke auto’s zijn dan ook de Jaguar F-type en de Porsche 911. De Aston Martin Vantage beschikt over 385 pk en sprint daarmee van 0 tot 100 slechts 5 seconden. In 2009 introduceerde Aston Martin ook de ‘cabrio versie’ van de Aston Martin Vantage, namelijk de V8 Vantage Roadster. Deze Aston Martin huren? Dat is mogelijk bij Buena Vida Autoverhuur!

Aston Martin V12 DBS

Aston Martin V12 DBS

De Aston Martin DBS vervangt in 2007 het vlaggenschip van het merk, de Aston Martin V12 Vanquish. De auto werd gepresenteerd op de “Pebble Beach Concours d’Elegance” in 2007. Eerder was de auto al te zien in wederom een James Bond film, namelijk Casino Royale. Dit model beschikt wederom over een 6 liter grote V12. Echter is het blok voor de DBS V12 wel aanzienlijk aangepast en had een vermogen van 517 pk. Tevens beschikt de DBS V12 over een extra luchtinlaat welke zich opent boven de 5500 toeren, waardoor de motor beter gekoeld wordt en dus betere prestaties kan leveren. Dit alles resulteerde in een topsnelheid van 307 km/u en 0-100 km/u in slechts 4,3 seconden. In 2008 werd er bekend gemaakt dat er ook een cabriolet zou komen in de vorm van de DBS Volante. De DBS Volante werd gepresenteerd in 2009 op de Autosalon van Genève.

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in een Aston Martin te rijden? Bij Buena Vida Autoverhuur kunt u een Aston Martin huren! Wilt u meer informatie over een Aston Martin huren, of direct reserveren? Klik dan hier.