Lamborghini, algemene informatie

De geschiedenis van Lamborghini

Wilt u een Lamborghini huren? Op deze pagina komt u meer te weten over het merk Lamborghini en de geschiedenis ervan!
Lamborghini, oftewel Automobili Lamborghini S.p.A. is een van de beroemdste en duurste automerken ter wereld. Lamborghini is opgericht op 30 oktober 1963 door Ferruccio Lamborghini. Voordat Ferruccio Lamborghini begon met het bouwen van de eerste Lamborghini, de Lamborghini 350 GTV, verdiende hij zijn fortuin met het fabriceren van tractoren in zowel Italië als Spanje. Inmiddels bezat Lamborghini een nieuwe Ferrari die de nodige problemen opleverde. Naar aanleiding hiervan nam hij contact op met de oprichter van Ferrari, Enzo Ferrari, Enzo Ferrari reageerde neerbuigend en zei ‘Ga jij je maar bezig houden met tractoren en laat het bouwen van sportwagens over aan hen die er verstand van hebben’.

Lamborghini huren

Lamborghini 350 GTV

Ferruccio Lamborghini was niet blij met deze opmerking en besloot om zelf een sportwagen te gaan bouwen die zich kon meten met de Ferrari. En in mei 1932 startte hij met ‘Automobili Ferruccio Lamborghini’. Om dit verder te realiseren kocht hij een groot stuk grond in Sant’Agata Bolognese, op 25 kilometer van de stad Bologna, om een nieuwe moderne fabriek te bouwen. Lamborghini had slechts enkele maanden na de bouw van de nieuwe fabriek tot de officiële presentatie. Om de eerste Lamborghini te presenteren werd de ‘Turin Auto Show’ gekozen welke gepland stond voor begin november 1963. In slechts drie maanden vormde hij een compleet team die hij de opdracht mee gaf “Bouw een sportwagen die op elk gebied superieur is aan een Ferrari”. De Lamborghini was vanaf de introductie af aan een sensatie door de combinatie van vooruitstrevende techniek en zeer goede rij-eigenschappen.

Van de 350 GT werden er uiteindelijk 120 gebouwd. Al snel kwam er een opvolger genaamd de Lamborghini 400 GT. De inhoud van de motor werd verhoogd naar een vier-liter model en Lamborghini kwam met de eerste zelf ontworpen versnellingsbak. In totaal werden er 273 400 GT’s gebouwd.

Lamborghini huren

Lamborghini 400 GT

Deze twee Lamborghini’s vormem samen het begin van het merk zoals het nu wereldwijd bekend is. In 1971 werd het prototype van de nieuwe Lamborghini Countach voorgesteld op de Autosalon van Genève. Voluit heette dit model de Lamborghini LP 500 Countach. Waarbij de 500 verwees naar de cilinderinhoud van 5 liter. Echter zou de 5 liter V-12 het niet lang volhouden in verband met de onbetrouwbaarheid van dit motorblok. Al snel werd de cilinderinhoud verkleind naar 4 liter. Dit zou uiteindelijk ook het eerste productiemodel worden van de Lamborghini Countach. De Lamborghini Countach LP 400 werd in 1974 op de  Autosalon van Genève voorgesteld en in april aan de eerste klanten geleverd. In de daarop volgende jaren werd de Lamborghini Countach meerdere malen aangepast om de concurrentie aan te kunnen gaan met verschillende modellen van de concurrente Ferrari.
De Lamborghini Countach  werd vooral bekend door de bijzondere vleugeldeuren die omhoog openen in plaats van naar de zijkant. Dit systeem zou een bekende eigenschap worden van verschillende Lamborghini’s in de daarop volgende jaren. Ook op de Lamborghini Aventador worden de bekende Lamborghini vleugeldeuren weer gebruikt.

Lamborghini huren

Lamborghini Countach

Na maar liefst 11 jaar vond Lamborghini het in 1985 nodig om een nieuw model te introduceren. Lamborghini heeft uiteindelijk vijf jaar lang aan een opvolger van de Lamborghini Countach gewerkt, de opvolger werd de Lamborghini Diablo. In 1990 werd de Lamborghini Diablo geïntroduceerd en werd uitgerust met een 5,7 liter grote V-12 met een vermogen van 492 pk. Ook de Diablo had deuren in de vorm van vleugeldeuren. De laatst geproduceerde versie van de Diablo was de Lamborghini Diablo VT 6.0 SE.

Lamborghini huren

Lamborghini Diablo

Toen  in 1998 Lamborghini overgenomen werd door Audi was Lamborghini al hard bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van een opvolger van de Lamborghini Diablo. Dit zou de Lamborghini Murciélago worden. De Lamborghini Murciélago had duidelijk elementen van het ontwerp van zowel de Diablo als de Countach overgenomen én uiteraard de vleugeldeuren. De Lamborghini Murciélago werd uitgerust met een 6.2 liter grote V12 met 580 pk, goed voor een topsnelheid van 330 km/u. In 2006 werd deze motor in de Lamborghini Murciélago LP-640 vervangen door een 6,5 liter grote V12 met 650 pk. Heeft u altijd al in deze Lamborghini willen rijden? Bij Buena Vida Autoverhuur kunt u een Lamborghini Murciélago huren! Klik hier voor meer informatie over het huren van een Lamborghini Murciélago!

Lamborghini huren

Lamborghini Murciélago

Enkele jaren na de introductie van de Lamborghini Murciélago werd in 2004 de Lamborghini Gallardo gelanceerd. De Lamborghini Gallardo werd in de markt gezet als het kleinere broertje van de Murciélago en werd uitgerust met een 5,2 liter grote V10 met 500 pk. Hiermee probeerde Lamborghini een model in de markt te zetten die bereikbaarder en betaalbaarder is dan eerdere modellen. Later werd de Lamborghini Gallardo uitgerust met een nieuwe motor, een 5,2 liter grote V10 met 553 pk, met deze motor is de Lamborghini Gallardo tot 2013 leverbaar geweest. Bij Buena Vida Autoverhuur is het mogelijk om zelf het rijden in een Lamborghini Gallardo te ervaren! Klik hier voor meer informatie over een Lamborghini huren!

Lamborghini huren

Lamborghini Gallardo

In 2010 ging de Lamborghini Murciélago uit productie en uiteraard moest daar een opvolger voor komen. Dit zou uiteindelijk de Lamborghini Adentador worden. De Lamborghini Aventador werd in 2011 op de markt gebracht als de Lamborghini Aventador LP700-4. De Aventador beschikt over een 6,5 liter grote V12, welke 700 pk levert, ook beschikt de Aventador over carbon keramische remschijven. Met een vermogen van 700 pk en een topsnelheid van 350 km/u is dit uiteraard geen overbodige luxe.

Lamborghini huren

Lamborghini Aventador LP700-4

Na het succes van de Lamborghini Gallardo begon Lamborghini in 2012 met de ontwikkeling van een opvolger van de Gallardo. Uiteindelijk zou dit de Lamborghini Huracán worden. In 2014 werd de Huracán op de markt geïntroduceerd. De Huracán is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk de LP610-4 met 602 PK en de Super Trofeo met 611 PK. De Lamborghini Huracán heeft als belangrijkste concurrent de Ferrari 458 en de Audi R8.

Lamborghini huren

Lamborghini Huracán

Vanaf 1974, nadat Ferruccio Lamborghini zijn bedrijf verkocht, is Lamborghini onderdeel geweest van een aantal verschillende autofabrikanten. Onder andere Chrysler en MegaTech waren eigenaar van Lamborghini. Sinds 1998 is Lamborghini in het bezit van Audi. Sindsdien is het aantal werknemers toegenomen naar ongeveer 460. Door de overname zijn in Lamborghini’s verschillende Audi componenten te vinden. Ook in Audi’s wordt er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Lamborghini motorblokken.

Lamborghini huren

Wilt u zelf het rijden in een Lamborghini ervaren? Bij ons kunt u een Lamborghini huren! Bekijk onze scherpe tarieven voor het huren van een Lamborghini Gallardo. Een Lamborghini huren is mogelijk voor elke gelegenheid, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!