Maserati huren, algemene informatie

De geschiedenis van Maserati

Wilt u een Maserati huren? Op deze pagina kunt u wat meer te weten komen over het merk Maserati en de geschiedenis er van.
De geschiedenis van het merk Maserati gaat terug naar het jaar 1914. Het merk Maserati werd opgericht in Bologna door de zes gebroeders Maserati, Carlo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto. Echter begonnen de broers niet direct met het bouwen van auto’s, maar met het produceren van onderdelen voor onder andere auto’s. De gebroeders Maserati begonnen het merk Maserati met het produceren van bobines en bougies. In het jaar 1926 werd de eerste volledig zelfgebouwde raceauto gepresenteerd in de vorm van de Tipo 26.

Maserati huren

Maserati Tipo 26

Tegen het einde van de jaren 50 zagen de gebroeders Maserati in dat de fabriek niet kon blijven bestaan met het produceren van alleen raceauto’s. De eerste straatauto die in een redelijke grote hoeveelheid werd geproduceerd was de  Maserati 3500 GTS, welke geïntroduceerd werd in 1957. Van dit model werden ongeveer 2000 stuks geproduceerd.

Maserati huren

Maserati 3500 GTS

Gedurende de daaropvolgende jaren werkte Maserati hard aan de de reputatie door het bouwen van verschillende exclusieve GT’s. In 1963 werd de eerste serie van de beroemde Maserati Quattroporte geïntroduceerd, in de vorm van de Maserati Quattroporte I. Dit model werd geleverd met twee motorvarianten, namelijk de 4,2 en de 4,7 liter. In totaal werden er 216 stuks van verkocht.

Maserati huren

Maserati Quattroporte I

In 1968 nam het Franse Citroën het Italiaanse Maserati over. Dit had als gevolg dat de bekende hydraulische techniek van Citroën ook in de Maserati’s van deze tijd toegepast werd. Aan het eind van de jaren 70 stond de fabriek aan de rand van de afgrond en Citroën wilde daarom de stekker er uit trekken. Op het laatste moment werd Maserati door De Tomaso overgenomen voor een symbolisch bedrag. Onder De Tomaso sloeg Maserati een nieuwe richting in, Maserati ging auto’s produceren die voor het grote publiek bereikbaar waren. Het gevolg hiervan was de introductie van de Maserati Biturbo, deze reeks werd direct een groot succes. Tot deze reeks behoorde ook de Maserati Quattroporte IV.Het belangrijkste kenmerk was een relatief kleine motor maar mét twee turbo’s. Gedurende een aantal jaren heeft Maserati verschillende modellen op basis van de Biturbo gelanceerd, de laatste in deze reeks was de Maserati Ghibli II.

Maserati huren

Maserati Quattroporte V

In 1994 werd de Maserati Quattroporte V geïntroduceerd en gepresenteerd op de Autosalon van Genève. De Quattroporte was direct een groot succes en werd erg positief onthaald door het grote publiek. De Quattroporte combineert een luxueuze uitstraling met sportiviteit én ruimte zitplaats voor vier personen. De motor is een door Maserati geoptimaliseerde 4,2 of 4,7 liter V8 afkomstig van Ferrari. Ferrari gebruikt ditzelfde motorblok onder andere in de Ferrari F430. De Maserati Quattroporte V werd in 2013 opgevolgd door de Maserati Quattroporte VI. De Quattroporte VI is leverbaar met V6 en V8 motoren ontwikkelt door Ferrari. Bij Buena Vida Autoverhuur is het mogelijk om deze Maserati Quattroporte te huren, klik hier voor meer informatie!

Maserati huren

Maserati Ghibli

In april 2013 werd tevens de kleinere uitvoering van de Maserati Quattroporte onthuld, de Maserati Ghibli. De Ghibli is leverbaar met drie verschillende  V6 motoren, een 330 pk, een 410 pk sterke benzine en een 275 pk sterke diesel. Door de introductie van de diesel was dit de eerste productie Maserati met een diesel motor. Elke Ghibli is standaard uitgerust met een 8-traps automaat.

Heeft u altijd al in een Maserati willen rijdn? Bij ons kunt u een Maserati huren! Wilt u meer informatie over een Maserati huren? Klik dan hier, Maserati huren!